Ophefmakende debuutroman Alhambra zet grote stap naar verfilming

De tweetalige uitgeverij Bitbook.be heeft zopas de filmrechten van Alhambra, de spraakmakende debuutroman van Filip Keymeulen (Diogenes vzw), in licentie gegeven aan producer Frederik Vrancken. Deze Brusselse film producer wil eens te meer diep duiken in de onderbuik van Brussel (zijn thuisstad) na het line producen van onder meer HellHole van Bas Devos.

Alhambra duikt loodrecht in de Brusselse daklozenwereld en vertelt het bijzondere liefdesverhaal van de flamboyante La Flanelle en straatmuzikant Tonio. Wanneer ze hun nachten niet doorbrengen op de spoedafdeling, wordt er gelogeerd in afgeleefde hotels van de Alhambrawijk of duiken ze in het burleske nachtleven. Geholpen door cocaïne en alcohol, zakken ze steeds dieper weg. De roman is gelijktijdig gelanceerd in het Frans onder de titel : Coupés du monde.

'Het verhaal van Filip Keymeulen kruipt onmiddellijk onder de huid en heeft bijzondere filmische kwaliteiten. Bovendien is het voor elke auteur een droom om te horen als een manuscript kans maakt op verfilming. Dat net een Brussels productiehuis de filmrechten opkocht, is een zegen voor de authenticiteit van dit fantastisch verhaal', verklaart uitgever Bruno Depover.

Frederik Vrancken was in het verleden betrokken bij de productie van Hellhole (Bas Devos), Animals (Nabil Ben Yadir), Waste Land (Pieter Van Hees) en verschillende buitenlandse producties en kortfilms.

Alhambra

 

 


Geef commentaar

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.